Nieuws vanuit het schepencollege•Aktename vergunning heraanleg Itegem-centrum•Aankoop nieuwe vuilbakken stationsomgeving•…Nieuws vanuit de gemeente•Fitbustest•Organiseren van Grabbelpasactiviteiten•Gas en elektriciteit: durf vergelijken!

Nieuws vanuit het schepencollege
Aktename vergunning heraanleg Itegem-centrum
De gemeente deed een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning voor de heraanleg Itegem-centrum (deel Karel Govaertsstraat). Op 28 augustus 2012 leverde de gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar de vergunning af. Het college neemt hier akte van. De vergunning wordt uitgehangen van 3 september tot 3 oktober en wordt opgenomen in het vergunningenregister. 

Aankoop nieuwe vuilbakken stationsomgeving
De vier houten vuilbakken in de stationsomgeving zijn onherstelbaar beschadigd en daarom dringend aan vervanging toe. De technische dienst koopt dan ook vier nieuwe vuilbakken aan, voor 2.983,09 euro inclusief btw. 

Afsluiten ABR-polis wegen- en rioleringswerken doortocht Itegem
De wegen- en rioleringswerken in Itegem gebeuren in twee fasen. Voor beide fasen van de werken sluit de gemeente een ABR-polis (alle bouwplaatsrisicoverzekering) af. Ze kan hiervoor mee instappen in de polis van Pidpa. De kostprijs van de eerste fase van de werken wordt geraamd op 776.018,38 euro inclusief btw. De kosten van de ABR-polis worden hierdoor geraamd op 2.491,02 euro inclusief btw. Dezelfde oplossing wordt toegepast voor de tweede fase van de werken. 

Aanstellen ontwerper renovatie en uitbreiding kloosterwoning tot jeugdclub De Biekorf
Het college stelt een ontwerper aan voor de renovatie en uitbreiding van de kloosterwoning op de hoek van de Heilig Hartstraat en de Biekorfstraat tot jeugdclub De Biekorf. De opdracht werd uit vijf offertes gegund aan de meest voordelige bieder. De kostprijs voor deze opdracht wordt geraamd op 15.000 euro inclusief btw. 
Nieuws vanuit de gemeente
Fitbustest
Vorig jaar werd Heist-op-den-Berg uitgeroepen tot fitste gemeente. Ook dit jaar kan je op basis van een fietstest en een vetmeting een beeld krijgen van je conditie op een schaal van 1 tot 7. Meer weten?
Organiseren van Grabbelpasactiviteiten
De jeugddienst zoekt creatieve vingers, zelfstandigen, kookwonders, … om kinderen een knotsgekke vakantie te garanderen. Heb jij interesse? Neem dan contact op met de jeugddienst. Meer weten?
Gas en elektriciteit: durf vergelijken!
Voor gas en elektriciteit is het niet altijd eenvoudig om de beste leverancier of de juiste formule te kiezen. Wil je zelf aan de slag om het aanbod van de verschillende energieleveranciers te vergelijken, neem dan snel een kijkje. Meer weten?